12. Beweeg je wijs met 321Start! - Dennis van Veen

Inhoudelijk omschrijving van de workshop:

321Start! het complete bewegend leren-lespakket voor het primair onderwijs.
Tijdens deze workshop wordt theorie aan de praktijk gekoppeld. Met mooie voorbeelden wordt duidelijk hoe kinderen via 321Start bewegend leren en wat de ervaringen zijn. Daarnaast gaan we samen met jullie de les in, delen we handige weetjes en er zal voldoende ruimte zijn om vragen door te nemen. Tot ziens bij workshop bewegend leren met 321Start!!

Met 321Start! breng je de lessen naar het schoolplein, en werk je tegelijkertijd aan de motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Met 321Start! integreer je op een laagdrempelige manier bewegend leren in je dagelijkse lesprogramma. Door te bewegend leren ervaart het kind de lesstof en waardoor de kinderen de geleerde stof makkelijker onthouden. Er worden herinneringen gemaakt die later makkelijk op te roepen zijn. Ook is het voor leerkracht en leerling leuk op een andere manier met de lesstof bezig te zijn, zo krijgen leerkracht en leerling meer plezier in school.

321Start! is een complete aanvulling op iedere bestaande lesmethode, met uitgewerkte leerdoelen die invulling geven aan de kerndoelen van alle groepen van het primair onderwijs. In het pakket zitten uitgebreide lesbrieven met toelichting en praktische voorbeelden. 321Start! is het bewegend leren-lespakket dat voor alle groepen en alle vakgebieden ingezet kan worden. Iedereen kan meedoen. Elk kind krijgt zijn eigen rol (observeren/ondersteunen/leiden). Daardoor is 321Start! ook geschikt voor kinderen met dyscalculie of dyslexie, kinderen die extra uitdaging kunnen gebruiken en voor kinderen die binnen het regulier onderwijs een speciale aanpak nodig hebben. De afwezigheid van het rode potlood werkt bijvoorbeeld extra stimulerend! Daarnaast is het ook mogelijk om extra één op één momenten met de leerlingen te creëren, om zo de kinderen extra aandacht te geven die het nodig hebben.

Benodigdheden deelnemers: -

Deze workshop is geschikt voor:
X             Groepsleerkrachten basisonderwijs
X             Vakleerkrachten bewegingsonderwijs
0             Kinderopvang

Het 321Start!-lespakket is aangepast qua workshop t.o.v. van vorig jaar. 

Het complete bewegend leren-lespakket:
-laagdrempelig en direct toepasbaar
-lesideeën voor de onderbouw-,midden-, en bovenbouw
-500 materiaal kaarten
-6 spelaanleidingen voor op het schoolplein
-een workshop om jullie een kickstart te geven


https://www.321start.nl/

12. 321Start vierkant

Terug naar overzicht